Trening iz psihoterapije

Put prema statusu psihoterapeuta

U suglasnosti s Institutom Willama Glassera EART nudi svojim članovima:
Trening iz psihoterapije (Program B)

EART je razvio program (integralni specijalizirani trening) koji je u skladu sa standardima EAP-a (Europske asocijacije za psihoterapiju) usvojenim u Strazburškoj deklaraciji o psihoterapiji 1990 godine.

Uvjeti za uključivanje u Program B su sveučilišna diploma (ili ekvivalent), završena I. faza koju sponzorira Institut Williama Glassera, i mogućnost praktičnog rada sa ljudima koji trebaju psihoterapiju.

Da bi kandidat postigao kompetentno znanje za psihoterapeuta i stekao Europsku diplomu iz psihoterapije koju dodjeljuje EAP, treba u I fazi i u Programu B II faze provesti ukupno 2070 sati (vrijeme provedeno na sveučilištu nije uključeno).

Od toga:

  • 300 sati teorije;
  • 170 sati treninga samoprocjene, povezivanja i terapeutskih vještina;
  • 1150 radnih sati u području mentalnog zdravlja ili ekvivalentnom praksom;
  • 200 sati supervizirane prakse;
  • 250 susreta osobnog psihoterapijskog iskustva.

 

Predavanja, treninge, superviziju i osobnu psihoterapiju nude profesionalci, koji su ujedno učiteljsko osoblje Instituta WG i imaju Europsku diplomu iz psihoterapije. Svi učitelji prolaze kontinuirani trening u okviru EART.

Praksa i supervizija

Praksa kandidata zaposlenih u socijalnim, zdravstvenim ili ekvivalentnim ustanovama iziskuje superviziju od strane stručnjaka koji su upoznati sa psihoterapijom - ne mora to biti nužno realitetna terapija.

Smjernice za trajanje, kvaliteta predavanja i treninga su propisani i supervizirani od strane Stručnog savjeta EART-a i u skladu sa programima i misijom Instituta Williama Glassera i standardima EAP-a.