Martina Kokot

Instruktor Realitetne terapije

Martina Kokot rođena je 1975. godine u Zagrebu. Nakon završene Škole za primjenjenu umjetnost studirala je teologiju i predškolski odgoj. Zaposlena je kao odgajateljica u dječjem vrtiću "Trešnjevka" u Zagrebu.

Ljubav prema djeci rukovodila ju je u izboru zanimanja, a Teorija izbora u izboru pristupa u radu. Odrastajući u okruženju koje je karakterizirala primjena skrbnih navika u odnosima i u kojem se govorilo jezikom Teorije izbora, Martina je izabrala svoj način razmišljanja i djelovanja.

U edukaciju iz Teorije izbora i Realitetne terapije uključila se 1999.g., a poslije završetka nastavila usavršavanje u Posticertifikatnom programu. U jesen 2003.g., stekla je naziv supervizora basic praktikuma.

Teoriju izbora uspješno primjenjuje na svom poslu razvijajući nove pristupe u radu s djecom i njihovim roditeljima, a pojavljuje se i kao autorica i kovoditeljica serije radionica za odgajatelje pod nazivom "Zadovoljan odgajatelj - dobar odgajatelj".

Želja joj je širiti ideje Teorije izbora, učiti i svoja iskustva dijeliti s drugima. U privatnom životu uči na iskustvima braka i majčinstva.