Jelena Bićanić

Instruktor Realitetne terapije

Jelena Bićanić, diplomirala socijalnu pedagogiju na Edukacijsko rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu.

Tijekom profesionalnog traženja prepoznala se u Realitetnoj terapiji i Teoriji izbora 1988 godine i u njoj ostala. Iako rado istražuje i druge pristupe u savjetovanju i vođenju ljudi, za Realitetnu terapiju i Teoriju izbora običava reći da nije ni bolja ni lošija od drugih, nego je jednostavno njezina životna filozofija i stil življenja.

Član je Udruge za realitetnu terapiju RH od njezinog osnutka i član Učiteljskog tima Instituta dr. Williama Glassera (Basic Week Instructor).

Bavi se individualnim savjetovanjem, ali joj poseban izazov predstavlja vođenje grupa.

Bogato iskustvo stekla je radeći za vladine, ali i nevladine organizacije i udruženja, osobito u sustavu odgoja i obrazovanja, vodeći seminare, treninge i edukacije učitelja i stručnih suradnika.

Značajno iskustvo crpi educirajući profesionalce-edukatore za grupno vođenje (škole za mladež i škole za uspješnije roditeljstvo), ali i supervizirajući rad volontera-pomagača na liniji pomoći.

Na području upravljanja ljudskim potencijalima organizira i vodi seminare o kvalitetnoj komunikaciji, timskom radu, kao i radionice za procjenu kompetencija kandidata u svrhu planiranja i ostvarivanja ciljeva organizacije i osobnih ciljeva zaposlenika.

Autorica je i koautorica većeg broja članaka i radova te autorica priručnika Vježbanje životnih vještina.

Kontakt telefon: 091 46 40 807

E-mail: jelena.bicanic1(et)skole.hr