Bosiljka Lojk

Bosiljka Lojk rođena je 1953. godine u Zagrebu. Po završetku studija za socijalni rad opredijelila se za savjetovanje. Znanja je skupljala na brojnim osposobljavanjima u domovini i inozemstvu. Edukaciju iz Realitetne terapije zaključila je 1989. godine. Najviše iskustva stekla je radeći u Predbračnom, bračnom i obiteljskom savjetovalištu u Zagrebu gde je prakticirala Realitetnu terapiju.

U želji da svoje znanje i iskustvo prenese drugima opredijelila se i za poučavanje Teorije izbora, Realitetne terapije i Suradničkog vođenja. Član je učiteljskog zbora Instituta William Glasser od 1990. godine, a 1999. godine stekla je status Senior Instruktora.

Europska asocijacija za psihoterapiju dodijelila joj je 2001. godine diplomu iz psihoterapije.

U poslednjih 14 godina surađivala je s više od 800 polaznika edukacije iz Hrvatske i Slovenije.

Ideje Teorije izbora, Kvalitetne škole i Suradničkog vođenja podijelila je i s učiteljima u stotinjak hrvatskih i slovenskih škola, a i s brojnim gospodarstvenicima. Od 2000. godine živi Kranju i radi u Svetovalno-izobraževalnem centru, čiji je osnivač i voditelj njen suprug Leon Lojk.

Bosiljka Lojk
Bleiweisova 6, 4000 Kranj, Slovenija